• ZGRANY

    ZESPÓŁ

  • DOSKONAŁA LOKALIZACJA

  • WYJĄTKOWY KLIMAT

  • NOWOCZESNE
    WNĘTRZA

  • GORĄCE POWITANIE

  • PROFESJONALNA OBSŁUGA

  • PRZESTRONNE I KOMFORTOWE  POKOJE

  • KONGRESY I KONFERENCJE

  • RESTAURACJA

    FOUR COLORS

  • GOLDEN BAR

  • SPA

    & HEALTH CLUB

  • KLUB I KINO 3D

    WYTWÓRNIA

  • WYŚMIENITE ŚNIADANIA

  • BEZPŁATNY INTERNET

© 2014 DOUBLETREE BY HILTON ŁÓDŹ
PROJEKT I WYKONANIE: PHENO

 

OFERTY SPECJALNE

Hotel funkcjonuje na terenach dawnej Wytwórni Filmów Fabularnych, dziś jest to wyjątkowe i nowoczesne miejsce, które łączy ofertę hotelową z Klubem i Kinem 3D Wytwórnia. Postanowiliśmy wykorzystać to połączenie przygotowując dla Państwa wiele atrakcyjnych pakietów, oddających potencjał Łąkowej 29. Dzięki temu nasz hotel to nie tylko miejsce wytchnienia po trudach podróży, ale również centrum rozrywki, organizacji największych koncertów w Łodzi i najświeższych nowości filmowych.

 

Kontakt

 

+ 48 42 208 80 00
lcjdl.res@hilton.com

MENU WIOSENNE / Spring Menu

MENU WIOSENNE | Spring Menu

 
 
PRZYSTAWKA | Starter
 
Pate z wątróbek gęsich i foie gras, wędzona pierś z kaczki, piklowany kalafior i marchew, dymka, ogórek, rzodkiewka, galaretka z wina Moscatel, domowa brioche z pistacjami
Pate of goose livers and foie gras, pickled cauliflower and carrot, spring onions, cucumber, radish, Moscatel jelly, homemade pistachio brioche
40 PLN
 
Sałatka z kompresowanych pomidorów, awokado i jabłka, feta, oliwki, mus z mango, gazpacho z ogórka z chrzanem i migdałami
Salad of compressed tomatoes, avocado and apple with feta, olives, mango mousse, cucumber gazpacho with horseradish and almonds
36 PLN
 
Spring Rolls z langustynek z azjatyckimi piklami, prażonymi nerkowcami i domowym sosem sweet chilli
Langoustines spring rolls with Asian style pickles, toasted cashews and house made sweet chilli sauce
39 PLN
 
 
ZUPA | Soup
 
Krem z cukinii z białą czekoladą, Bryndza, mini kanapka z wędzoną trocią
Cream of courgettes with white chocolate, Bryndza cheese, mini smoked trout sandwich
28 PLN
 
 
DANIA GŁÓWNE | Main Courses
 
Pierś z kaczki kukurydzianej, puree z ziemniaków ratte i kukurydzy, mini marchew, szparagi, smardze, gąszcz z pomidorów, salsa verde
Corn fed duck breast, puree of ratte potatoes and sweet corn, baby carrots, asparagus, morrel mushrooms, tomato chutney, salsa verde
67 PLN
 
Cannelloni z królikiem, boudin noir, zielone warzywa ogrodowe, popcorn z kaszy gryczanej, veloute z kalafiora
Rabbit cannelloni, boudin noir, green garden vegetables, buckwheat popcorn, cauliflower veloute
59 PLN
 
Ryba dnia w cieście piwnym, puree z zielonego groszku i bobu, frytki z batatów, remulada z mięsem kraba, sałatka z pomidorów
Fish of the day in beer batter, green peas and broad beans puree, sweet potato chips, crab meat remoulade, tomato salad
57 PLN
 
Warzywa sezonowe w cieście z korzenia Edo, ryż sushi, sos tatarski z piklowanymi shimei i wasabi, tajskie szparagi, żółta cukinia, rzodkiew takuan, chipsy z korzenia lotosu
Seasonal vegetables in Edo root batter, sushi rice, pickled shimei and wasabi tartar sauce, thai asparagus, yellow courgette, takuan radish, lotos root crisps
44 PLN
 
 
DESER | Dessert
 
Parfait z mascarpone i marakui z lukrecją, ciasto marchwiowe, śnieg z maślanki, biała czekolada
Mascarpone and passion fruit parfait, carrot cake, buttermilk snow, white chocolate
26 PLN
 
 
Smacznego | Bon appétit!