• ZGRANY

    ZESPÓŁ

  • DOSKONAŁA LOKALIZACJA

  • WYJĄTKOWY KLIMAT

  • NOWOCZESNE
    WNĘTRZA

  • GORĄCE POWITANIE

  • PROFESJONALNA OBSŁUGA

  • PRZESTRONNE I KOMFORTOWE  POKOJE

  • KONGRESY I KONFERENCJE

  • RESTAURACJA

    FOUR COLORS

  • GOLDEN BAR

  • SPA

    & HEALTH CLUB

  • KLUB I KINO 3D

    WYTWÓRNIA

  • WYŚMIENITE ŚNIADANIA

  • BEZPŁATNY INTERNET

© 2014 DOUBLETREE BY HILTON ŁÓDŹ
PROJEKT I WYKONANIE: PHENO

 

OFERTY SPECJALNE

Hotel funkcjonuje na terenach dawnej Wytwórni Filmów Fabularnych, dziś jest to wyjątkowe i nowoczesne miejsce, które łączy ofertę hotelową z Klubem i Kinem 3D Wytwórnia. Postanowiliśmy wykorzystać to połączenie przygotowując dla Państwa wiele atrakcyjnych pakietów, oddających potencjał Łąkowej 29. Dzięki temu nasz hotel to nie tylko miejsce wytchnienia po trudach podróży, ale również centrum rozrywki, organizacji największych koncertów w Łodzi i najświeższych nowości filmowych.

 

Kontakt

 

+ 48 42 208 80 00
lcjdl.res@hilton.com

Menu przedwiośnie

Menu przedwiośnie

 

PRZYSTAWKA | Starter

 

Musztardowa panna cotta, buraki, kozi ser, tosty melba 
Mustard panna cotta, beets, goats cheese, melba toast

32 PLN


Podwędzany rostbef, foie gras, mus z czerwonej cebuli, żulik kawowy, rukola 
Lightly smoked roast beef, foie gras, red onion mousse, rocket, “żulik” bread with coffee

42 PLN


Policzki z sandacza, chorizo, kremowe veloute z serem Bursztyn, suflet z marchwi i brukwi
Pike perch cheeks, chorizo, creamy Bursztyn cheese veloute,carrot and swede souffle

36 PLN


ZUPA | Soup


Krem z topinamburu i pigwy, bliny z ziemniaków truflowych, polędwica wołowa marynowana w soli morskiej

Cream of Jerusalem artichokes with a hint of quince, truffle potatoes blini, fillet of beef marinated in sea salt

32 PLN


DANIA GŁÓWNE | Main Courses


Wędzona pierś z kaczki, fondanty ze słodkich ziemniaków, palona skorzonera, brukselka, biszkopt z borowików, sos z rokitnikiem
Smoked duck breast, sweet potato fondant, burned scorzonera, brussel’s sprouts, boletus foam cake, sea buckthorn sauce

62 PLN


Jesiotr smażony na maśle noisette, buraczany pęczak, karmelizowana cykoria, por, smardze, sos z kopru włoskiego
Sturgeon fried in noisette butter, beetroot pearl barley, caramelized chicory, leeks, morel mushrooms, fennel sauce

65 PLN


Jagnięcina, grasica cielęca, tortelloni z domowego makaronu z ziemniakami ratte, bryndzą i miętą, marchew sous vide, soczewica beluga, pianka z batatów, sos z musztardą Coleman’s
Lamb, veal sweetbread, tortelloni with ratte potatoes, “bryndza” cheese and mint, sous vide carrots, beluga lentils, sweet potatoes foam, lamb jus with Coleman’s mustard

69 PLN


Krokiety z korzenia Edo, czerwony sos curry z mlekiem kokosowym, grillowany pak choi kompresowany z mirin, groszek cukrowy, jarmuż, czarna fasola, nori
Edo root croquettes, red curry with coconut milk, grilled pak choi compressed in mirin, sugar snap peas, curly kale, black beans, nori

42 PLN


DESER | Dessert


Brownie z cytrusowym sernikiem, pianką z owoców leśnych i lodami z marakui 
Citrus cheesecake brownie, forest fruits foam, passion fruit ice cream

25 PLN


Do powyższych dań polecamy wina / For this menu we recommend the following wines:


Białe / White
Save Water Fruity Riesling, Rheingau, Deutschland 21 PLN (0,1 l) 160 PLN (0,75 l)


Czerwone / Red
Robert Mondavi Twin Oaks Zinfandel, California , USA 22 PLN (0,1 l) 168 PLN (0,75 l)