• ZGRANY

    ZESPÓŁ

  • DOSKONAŁA LOKALIZACJA

  • WYJĄTKOWY KLIMAT

  • NOWOCZESNE
    WNĘTRZA

  • GORĄCE POWITANIE

  • PROFESJONALNA OBSŁUGA

  • PRZESTRONNE I KOMFORTOWE  POKOJE

  • KONGRESY I KONFERENCJE

  • RESTAURACJA

    FOUR COLORS

  • GOLDEN BAR

  • SPA

    & HEALTH CLUB

  • KLUB I KINO 3D

    WYTWÓRNIA

  • WYŚMIENITE ŚNIADANIA

  • BEZPŁATNY INTERNET

© 2014 DOUBLETREE BY HILTON ŁÓDŹ
PROJEKT I WYKONANIE: PHENO

 

OFERTY SPECJALNE

Hotel funkcjonuje na terenach dawnej Wytwórni Filmów Fabularnych, dziś jest to wyjątkowe i nowoczesne miejsce, które łączy ofertę hotelową z Klubem i Kinem 3D Wytwórnia. Postanowiliśmy wykorzystać to połączenie przygotowując dla Państwa wiele atrakcyjnych pakietów, oddających potencjał Łąkowej 29. Dzięki temu nasz hotel to nie tylko miejsce wytchnienia po trudach podróży, ale również centrum rozrywki, organizacji największych koncertów w Łodzi i najświeższych nowości filmowych.

 

Kontakt

 

+ 48 42 208 80 00
lcjdl.res@hilton.com

MENU LETNIE I Summer menu

MENU LETNIE I Summer Menu

 

PRZYSTAWKI | Starters

 

Tatar z żabnicy, kwaśna śmietana z Yuzu, bliny ze słodkich ziemniaków,  rzodkiewka , mus brzoskwiniowy, kawior, kolendra 
Monkfish tartar, Yuzu creme fraiche, sweet potato blini, radish, peach mousse, caviar, coriander

39 PLN

 

Mix sałat, piklowane truskawki, grillowana cukinia, bakłażan, grillowany ser Halloumi, orzechy laskowe, dressing balsamiczno-pieprzowy Mixed leaf salads, pickled strawberries, grilled courgette, aubergine, grilled Halloumi, hazelnuts, peppery balsamic dressing

35 PLN


Pastrami z mostku wołowego, grzanka z briochy, pomidorowy majonez, salsa z ogórków małosolnych, miodu i musztardy
Beef brisket pastrami, toasted brioche, tomato mayo, salsa of brined cucumbers, honey and mustard

38 PLN


Bruschetta z kurkami, pomidory koktajlowe, gouda kozia zagrodowa 
Chanterelles bruschetta, cherry tomatoes, goat farmhouse gouda cheese

38 PLN


ZUPY | Soups


Krem z kalafiora, czosnkowe krokiety, mus z zielonego groszku 
Cream of cauliflower soup, garlic croquettes, green peas mousse

28 PLN


Chłodnik z żółtej papryki, morele duszone w maśle, crostini z szyjkami rakowymi 
Cold soup of yellow peppers, confit apricots, crayfish crostini

32 PLN


DANIA GŁÓWNE | Main Courses


Pierś z kaczki kukurydzianej, puree z ziemniaków ratte i kukurydzy, mini marchew, szparagi, smardze, gąszcz z pomidorów, salsa verde
Corn fed duck breast, puree of ratte potatoes and sweet corn, baby carrots, asparagus, morrel mushrooms, tomato chutney salsa verde

67 PLN


Antrykot cielęcy, czarny ryż , fasolka szparagowa, żółta cukinia, mus z kukurydzy, cielęcy jus
Veal rib eye, black rice, green beans, yellow courgette, corn mousse, veal jus

62 PLN


Karmazyn, puree z brokuła, kurki, karczoch, winegret pomarańczowy, tobiko 
Rose fish, broccoli puree, chanterelles, artichoke, orange vinaigrette, tobiko

58 PLN


Domowe tagliatelle, zielony groszek, bób, karmelizowany koper włoski, wędzona bryndza, kiełki młodego groszku, sos cytrynowo-kokosowy

Home-made tagliatelle, green peas, broadbeans, caramelized fennel, smoked Bryndza cheese, pea shoots, lemon- coconut sauce

36 PLN


DESERY | Desserts


Rabarbarowe parfait i dżem, mini pączki z ricotty, rumowa kruszonka, kompot truskawkowy
Rhubarb parfait and jam, mini ricotta doughnuts, rum crumble, strawberry compote

26 PLN


Tarta z kwaśną śmietaną, palona beza, owoce sezonowe, czekolada

Sour cream tart, burned meringue, seasonal fruits, chocolate

25 PLN